Chiftele din legume, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2016 | 27781 vizualizari

 

O reteta simpla de post, fara prea multe complicatii. Daca mai puneti si o salata de rosii langa, veti obtine o masa de post copioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovlecei mai micuti
  • 4 cartofi potiviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 3-4 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din legume, de post:

Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10 minute si ii stoarcem iar. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mica, il amestecam cu dovleceii si cartofii. Mararul si patrunjelul verde spalat, le tocam marunt indepartand cozile. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele mici. Punem verdeata, ceapa verde in compozitia de mai sus. Presaram sare, piper si ierburile de Provence. Amestecam bine. La final, adaugam faina alba treptat, pana legumele sunt legate si putem forma chiftelele. Intr-o tigaie incingem ulei. Luam cate putina compozitie, formam chiftelele si le punem la rumenit. Focul trebuie sa fie potrivit. Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem cu ajutorul unei palete, pe un platou, pe servetele de bucatarie. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

18.06.2016, 18:41

Multumesc Daniela

Rocsi 1

18.06.2016, 18:41

Multumesc Andreea

Rocsi 1

18.06.2016, 18:42

Catalina, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei si sarmalute cu ciuperci si orez, de post